Την Τρίτη το μεσημέρι πενήντα προσκυνητές από τον ναό μας αναχωρήσαμε με πούλμαν για την περιοχή της Παλαιοκαμάριζας. Επισκεφθήκαμε το Ιερό Ησυχαστήριο του Αποστόλου Παύλου, ένα γραφικό μοναστηριακό συγκρότημα μέσα στη Λαυρεωτική φύση, με πολυεπίπεδη δόμηση, γραφικά δρομάκια και ένα κατανυκτικό καθολικό με βυζαντινή φινέτσα.

Το Ησυχαστήριο φιλοξενεί γυναικεία αδελφότητα, από την οποία προήλθε θυγατέρα συνοδεία που εγκαταβιεί στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς. Από τα ευλογημένα χαρακτηριστικά της πολυεθνικής αδελφότητας που επισκεφθήκαμε, η διατήρηση της παρακαταθήκης του αγιασμένου γέροντα και θεμελιωτή της Δοσιθέου (+2006), η καλλιέργεια και έκθεση βιολογικών βοτάνων και ροφημάτων και η δημιουργία και συντήρηση μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας με εκατό ζωντανά, η οποία από το 2004 έχει μεταφερθεί στην θυγατρική αδελφότητα στην Αγιά.

Απολαύσαμε μοναστηριακό κέρασμα μέσα στο δάσος, ταξιδέψαμε νοερώς στην ιστορία και στη ζωή της μονής μέσα από τις χαριτωμένες διηγήσεις της αρχοντάρισσας μοναχής και ενώσαμε τις προσευχές μας με τις καλλίφωνες μοναχές κατά την κατανυκτικότατη ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Το βράδυ επιστρέψαμε στην Αθήνα πλούσιοι σε βιώματα και πνευματικές ευλογἰες.

© 2022 Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων - dev: CMArt