Την Κυριακή 7 Μαΐου το μεσημέρι πενήντα προσκυνητές αναχωρήσαμε με πούλμαν από τον ναό της ενορίας μας. Φθάσαμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης Κερατέας μετά από ταξίδι μίας ώρας. Στην Ιερά Μονή μας υποδέχτηκαν εγκάρδια οι μοναχές και μας προσέφεραν στο αρχονταρίκι πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα. Κατόπιν μια μοναχή μας μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά επισκόπου Κορίνθου, του οποίου τιμούσε την μνήμη η Ιερά Μονή εκείνη την ημέρα (κινητή εορτή) και στη μνήμη του οποίου τιμάται το Καθολικό της.

Στην συνέχεια περάσαμε στην Έκθεση απ’ όπου είχαμε την δυνατότητα να προμηθευτούμε ωραία εργόχειρα των μοναζουσών.

Μετά από λίγο, αφού παρακολουθήσαμε τον ιδιαίτερο μοναστηριακό τρόπο κρούσεως των καμπάνων, συμμετείχαμε στον μεθέορτο Εσπερινό. Στον Εσπερινό μας κατένυξε το μελωδικό ψαλτικό ύφος των μοναζουσών και η μοναστηριακή τάξη της ακολουθίας. Αμέσως μετά, εψάλη με θρησκευτική συγκίνηση Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Μακάριο.

Με το πέρας της Παρακλήσεως αναχωρήσαμε με αναπτερωμένο το πνευματικό μας ηθικό, έχοντας αποκομίσει κατανυκτικά βιώματα, καθώς και την ιδιαίτερη ευλογία να επικαλεστούμε τη χάρη του Αγίου Μακαρίου, στον μοναδικό ναό που τιμάται η μνήμη του στην αττική γη.

© 2022 Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων - dev: CMArt